10 grunner for å bruke kredittkort

Personlig økonomi eksperter bruker mye energi på å hindre oss i å bruke kredittkort – og med god grunn. Mange av oss misbruke dem og ender opp i gjeld. Men, i motsetning til det mange tror, ​​hvis du kan bruke et kredittkort ansvarlig, du er faktisk mye bedre å betale med kredittkort enn med debet. Finn ut hvorfor ditt trofaste kredittkort kommer ut på topp.

10 grunner til at Credit Trumps debet

1. bonuser
Standarden debetkort gir null belønning eller svært små belønninger. Mange kredittkort imidlertid gi betydelige fordeler når det brukes på en ansvarlig måte. For eksempel, kan søkere med god kreditt få godkjent for kredittkort som tilbyr bonuser verdt alt fra $ 50 til $ 250 (og noen ganger enda mer). Andre kort gir opp et stort antall poeng som kan innløses for belønninger som gavekort eller flytrafikken.

2. Cash Back
Hvis du registrerer deg for retten kredittkort, kan du tjene alt fra 1-5% tilbake på kjøp.

3. Investerings Rewards
Noen kort, som Fidelity Investment Rewards kortet, tilby en høyere rate av kontanter tilbake; i bytte må du sette pengene dine tilbake direkte inn i en investering konto.

4. Frequent-Flyer Miles
Det virker som alle flyselskap i disse dager har minst ett kredittkort tilgjengelig. Kortholdere rack opp miles med en hastighet på én mil per dollar brukt, eller noen ganger en mil per to dollar brukt. Prisen på flybilletten du til slutt ende opp med å løse inn miles for vil avgjøre hvor verdifullt dette kredittkortet belønning er, men mange frequent flyer-kort er gjort umåtelig mer verdifull av sine kjørelengde bonuser – disse er ofte nok til å sette deg 50-100 % av veien mot en gratis flytur innen en måned eller to.

5. Poeng
Mange kort belønning virker på et poengsystem der du tjene opp til fem poeng per dollar brukt. Når du når et visst punkt terskel, kan du løse inn poeng for gavekort på noen butikker. Du kan også bruke gavekort som gaver, noe som gjør ferien og bursdag handle enklere og rimeligere.

6. Sikkerhets
Betale med et kredittkort som gjør det lettere å unngå tap fra svindel. Når debetkort blir brukt svikaktig, er pengene som mangler fra kontoen din umiddelbart. Legitime betalinger som du har planlagt elektroniske betalinger eller sendes i posten sjekker kan sprette, utløser ikke nok midler avgifter og lage dine kreditorer ulykkelig. Sen betaling kan også redusere kreditt score. Det kan ta en stund for ulovlige transaksjoner for å bli reversert, og pengene tilbake til kontoen din mens banken undersøker.

Derimot, når kredittkortet er brukt svikaktig, er du ikke ut noen penger – du bare varsle kredittkortselskapet for svindel og ikke betale for transaksjoner du ikke gjør mens kredittkortselskapet løser saken .

7. Grace Period
Når du gjør et debetkort kjøp, er pengene borte umiddelbart. Når du gjør et kredittkort kjøp, forblir pengene i din brukskonto før et par uker senere når du betaler kredittkortregningen. Hengende på pengene dine for denne ekstra tiden kan være nyttig på to måter. Først, hvis du betaler ditt kredittkort fra en høy rente brukskonto og tjene renter på pengene dine i løpet av gyldighetsperioden, ekstra interesse vil etter hvert legge opp til en meningsfull beløp. For det andre, når du betaler alltid med et kredittkort, du trenger ikke å se på bankkontoen din balanse som gale for å sørge for at du holder deg i svart.

8. Forsikring
De fleste kredittkort automatisk kommer med en mengde forbruker beskyttelse at folk ikke engang klar over at de har, for eksempel leiebil forsikring, reiseforsikring og produktgarantier som kan overstige produsentens garanti.

9. Universal Aksept
Visse kjøp er vanskelig å gjøre med et debetkort. Når du ønsker å leie en bil eller bo på et hotellrom, vil du ganske sikkert ha en enklere tid hvis du har et kredittkort. Leiebil selskaper og hoteller ønsker kundene å betale med kredittkort fordi det kan være lettere å belaste kundene for skader som de påfører til et rom eller en bil på denne måten. Så hvis du ønsker å betale for en av disse elementene med et debetkort, kan selskapet insisterer på å sette et tak på flere hundre dollar på kontoen din. Også når du reiser i et fremmed land, kjøpmenn vil ikke alltid godta debetkort som betaling, selv om den har en større bank logo på den.

10. Building Credit
Hvis du har ingen kreditt eller prøver å forbedre din kreditt score, ved hjelp av et kredittkort ansvarlig vil hjelpe kreditt score fordi kredittkortselskaper vil rapportere betalingen aktivitet til kreditt byråer. Debetkortbruk vises ikke noe på kreditt rapporten, men slik at det ikke kan hjelpe deg å bygge eller forbedre din kreditt.

Når du ikke bør bruke et kredittkort i stedet for et debetkort
Til tross for fordelene som betaler med kredittkort har over betale med et debetkort, er det fortsatt for noen mennesker bedre å bruke debet. Ved hjelp av et kredittkort kan ikke være riktig for deg i følgende tilfeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *