Hva er et debetkort

Debetkort er en av de mest grunnleggende bankkort, og bruker dem på riktig måte kan hjelpe deg å unngå unødvendige kostnader. Her er hva du vet.

Hva er et debetkort?

Et debetkort, også kjent som en “check-kort” bruker penger fra en tilknyttet brukskonto for kjøp. Det er en trygg og praktisk alternativ til å bruke kontanter eller sjekker, og det fungerer for in-person og online kjøp. Du kan også bruke dette kortet i minibanker, eller minibanker, når du trenger å få kontanter, innskudd sjekker, overføre mellom kontoer eller se bankkonto saldoer. Debetkort jobbe med Apple Lønn og andre mobile betalingsplattformer samt mange pengeoverførings apps som Venmo og Square Cash. »FLERE: Beste banker for minibanker

Debetkort vs. forhåndsbetalte debetkort

I motsetning til et debetkort, krever et forhåndsbetalt bankkort deg å laste penger på det før du bruker det. Det trenger ikke lenke direkte til en brukskonto, slik at du kan bruke bare hvor mye penger som er lastet inn på kortet. En forhåndsbetalt kortutsteder lagrer penger for deg i en bankkonto, men du vanligvis ikke får alle perks som kommer med en brukskonto, som gjør overføringer eller skrive sjekker.

Avgifter

Debetkorttransaksjoner er ikke alltid gratis. Her er noen kostnader å se opp for: Out-of-nettverk ATM Avgift: Dette skjer hvis du bruker en minibank som ikke er i bankens nettverk. Mange banker belaste $ 2 til $ 3 per ATM transaksjon. Utenlandske transaksjonen og ATM avgifter: Disse oppstår vanligvis hvis du foreta kjøp eller bruke minibanker utenfor USA International ATM avgifter er små faste kostnader, mens utenlandske transaksjonsgebyrer vanligvis varierer fra 1% til 3% av kjøpesummen. Debetkort erstatning Gebyr: Hvis du mister kortet ditt, det er en liten avgift for å ha en annen sendt til deg. Men de fleste bankene ikke belaste deg når de utstede kortet etter at den utløper. Det finnes også en avgift som kan skje uventet: Kassekreditt eller ikke-tilstrekkelige midler Avgift: En bank belaster deg en av disse to avgifter hvis du prøver å kjøpe noe, men har ikke nok penger på din brukskonto. Hvis du har en form for overtrekking beskyttelse, vil banken dekke transaksjonen, men du skylder dette beløpet pluss en kassekreditt avgift. Hvis du ikke har dekning, transaksjonen vanligvis blir godkjent, og du vil bli belastet et ikke-tilstrekkelige midler gebyr.

Les om gode kredittkort her.

Hvordan få et debetkort

De fleste banker og kreditt fagforeninger gi deg en gratis debetkort når du åpner en brukskonto, men du kan få et minibankkort, som i stedet fungerer nesten utelukkende i minibanker. Hvis du ikke mottar et debetkort, kan du be banken din for en. Når du har det, kan du aktivere den ved å følge bankens instruksjoner og sette opp din PIN-kode for ATM og in-person transaksjoner.

Hvor sikkert er et debetkort

Nye debetkort pleier å ha gule metalliske firkanter som dekker EMV chips, som er designet for å gjøre i butikken transaksjoner sikrere. Hvordan debetkort og ATM-kort skiller du? Debetkort jobbe både for ATM transaksjoner og kjøp som krever PIN-koder eller signaturer, mens ATM-kort jobber hovedsakelig i minibanker. Noen ATM-kort kan gjøre PIN-baserte transaksjoner på selgere som godtar kortene “ATM nettverk, skjønt. Du kan fortsatt få et minibankkort på noen banker, men når du åpner en brukskonto i de fleste banker, vil du få et debetkort som standard. Bankene kan også annonsere noe sånt som en “ATM-debetkort,” men det er bare et annet navn for et debetkort. Hvor sikre er debetkort? Disse kortene er tryggere å bruke enn kontanter eller en sjekk, men de har færre føderale svindel beskyttelse enn kredittkort. Hvis debetkort blir mistet eller stjålet, det høyeste beløpet du vil være ansvarlig for avhenger av når du rapportere tap eller tyveri til banken din. Før eventuelle feilbelastninger oppstår: $ 0 Innen to virkedager: $ 50 limit Innen 60 kalenderdager: $ 500 grense Etter 60 dager: Ingen beskyttelse Så du kan være ansvarlig for nesten alt hvis du ikke rapportere svindel. Hvis bare kortnummeret er stjålet, men er du beskyttet for alle feilbelastninger i inntil 60 dager. Kredittkort, derimot, har et maksimalt tap på $ 50 for uautoriserte kostnader, og mange utstedere tilbyr beskyttelse for alle kortsvindel. Debetkort gjør det enkelt å få penger og betale for ting. Å vite hva de er og når du bruker dem vil hjelpe deg å unngå avgifter og andre ulemper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *