Hva er forskjellen på kredittkort og debetkort

Spørsmål: Hva er forskjellen mellom et kredittkort og et debetkort?

Svar:

Forstå forskjellen mellom et debetkort og kredittkort gir deg mulighet til å ta kloke økonomiske beslutninger. Debetkort og kredittkort er akseptert på de samme stedene. Debetkort alle bære symbolet på en av de store typer kredittkort på dem, og kan brukes overalt at kredittkort er akseptert. Begge tilbyr bekvemmelighet.
Den grunnleggende forskjellen mellom et debetkort og kredittkort konto er der kortene trekke penger. Et debetkort tar den fra bank konto og kredittkort belaster det til din linje av kreditt.

Hva er et debetkort?

Debetkort tilbyr bekvemmeligheten av kreditt, men fungerer på en annen måte. Debetkort trekke penger direkte fra din brukskonto når du foretar kjøpet. De gjør dette ved å plassere et tak på hvor mye av kjøpesummen. Da selgeren sender i transaksjonen til banken sin, og det er overført til leverandørene konto. Det kan ta noen dager for at dette skal skje, og hold kan falle av før transaksjonen går gjennom. Av denne grunn er det viktig å holde en løpende saldoen på brukskonto for å sikre at du ikke tilfeldigvis overtrekk på kontoen din. Det er mulig å gjøre det med et debetkort. Du vil ha en kode for å bruke med debetkort i butikker eller minibanker.

Men du kan også bruke debetkort uten PIN på de fleste selgere, vil du bare signere kvitteringen som du ville gjort med et kredittkort.

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et kort som gjør at du kan låne penger i små mengder på lokale kjøpmenn. Du bruker kortet til å gjøre grunnleggende transaksjoner.
Kredittkortselskapet belaster så du interesse på kjøp, men det er som regel en gyldighetsperiode på omtrent tretti dager før interessen er belastet hvis du ikke bære balanse over fra måned til måned.

Debetkort vs kredittkort

I det siste mange mennesker følte at du trengte et kredittkort for å utføre visse transaksjoner som leie en bil eller å kjøpe varer på nettet. De følte også at det var tryggere og enklere å reise med et kredittkort i stedet for å bære kontanter eller prøver å bruke sjekkheftet. Men debetkort tilby samme komfort uten at du låne penger til å fullføre transaksjonen. Det kan være vanskelig å avgjøre når man skal bruke et kredittkort eller et debetkort. Noen hevder at et kredittkort tilbyr ekstra forsikring på kjøp, og gjør det lettere å be om refusjon eller en retur. Du bør lese nøye avsløring informasjon for kredittkortet til å forstå nytten.

Velge den beste kort for situasjonen

Det er bedre å bruke debetkort når det er mulig, fordi det vil hindre deg fra uhell falle i kredittkort fellen.

Når du kan betale kontant for de fleste elementer, er det du gjør det bedre økonomisk. Noen bilutleiefirmaer og hoteller kan likevel kreve et debetkort i løpet av et kredittkort, fordi de ønsker å ha et kort hvor de kan fakturere deg for skader på deres eiendom. Pass på å sjekke med hotellet eller reisebyråer før du reiser for å sikre at du kan bruke debetkort i stedet for kredittkortet ditt.

Beskytte Credit

Både en kreditt og debetkort har tilsvarende risiko når det gjelder tyveri. Hvis har blitt kompromittert kredittkort eller debetkortinformasjonen, må du kontakte banken umiddelbart. Du bør også ta forholdsregler og overvåke kreditt-rapporten for å være sikker på at din identitet ikke ble stjålet, er det viktig å sjekke dine uttalelser hver måned for å sikre at du kan identifisere alle kostnadene. Bankene begrense hvor lenge du kan rapportere et uredelig kostnad på kontoen. Banken vil fryse kontoen og utstede et nytt kort når du rapporterer at kortet har blitt stjålet, eller ser du en uautorisert transaksjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *