Kredittkort eller kontanter

Kredittkort eller kontanter? Kredittkort tilbyr bekvemmelighet og en lang liste med fordeler som kontanter ikke gir, men de representerer også en alltid tilstedeværende anledning til å falle inn i en syklus av rullerende gjeld som kan vare år, tiår eller til og med en levetid.

Så hvordan kan du identifisere de beste tidene å plunk ned plast? Her er noen retningslinjer.

Når du ikke bør bruke et kredittkort:

  • Når avgiften er ikke den beste tilgjengelige avtale. Hvis du tenker på å betale boliglån, helse forsikringspremie eller annet gjentagende regning med et kredittkort for å samle opp bonuspoeng, tro om igjen. Selv om servicer tillater betaling med kredittkort (mange gjør ikke det), vil de kreve en avgift som tømmes eller oppveier verdien av noen belønning. Skattemyndighetene gir kredittkort for betaling av skatt, men med en 1,87% til 2,25% prosessor gebyr (i tillegg til renten på kredittkortet). I kontrast, kan skattemyndighetene kortsiktige betalings utvidelser for no fee og avdragsplaner for $ 52 til $ 120 (avhengig av skattyters økonomiske situasjon). Sen betaling er gjenstand for en straff (0,5% per måned) og renter (den føderale kortsiktig rente pluss 3%), men det totale kan være lavere enn kostnaden ved å bruke kredittkortet.
  • Når du har ennå ikke forhandlet med en kreditor. Enten det er medisinske regninger eller noen andre utgifter som er uventet stor eller ut av kontroll, før du lader opp et kredittkort og handel en økonomisk problem for en annen, ta kontakt med selskapets fakturering avdelingen. Det kan redusere balansen skyldte eller tilby en betalingsplan med vilkår som er langt mer fordelaktig enn ditt kredittkort.
  • Når du er i ferd med å få et boliglån. Boliglån garantistene ikke ønsker å se noen endringer i din kredittverdighet fra du søke om lån og tiden det lukkes. Hvis kredittkortet utnyttelse plutselig går opp, kan kreditt score ta en hit, slik at du ikke klarer å kvalifisere for lån som er på bordet. Motstå trangen til å shoppe for ting de nye hjem behov. Hvis du er i boliglån prosessen, bruke kredittkort svært sparsomt hvis i det hele tatt.
  •  Når du vil ha noe du ikke har råd til. Det spiller ingen rolle om det er et måltid i restauranten, et nytt antrekk, den nyeste smarttelefon, en ferie du virkelig at du fortjener eller bryllupet du har drømt om siden barndommen. Stor eller liten, hvis du ikke har råd til det, ikke kjøpe den. Ikke la et kredittkort lure deg til å tro at du bør ha noe når det er i realiteten ikke i budsjettet.
  • Når du allerede bærer en balanse. Hvis du har kredittkort gjeld, kan du ikke råd til å bruke kortene dine. I stedet betale ned balansen før du legger noen nye kostnader til mix, eller du risikerer å bli sittende fast i en syklus av gjeld. Og sørg for at du har det beste kortet kreditt score kan få deg. Se skiltene må du se etter et bedre kredittkort.

Når du bør bruke et kredittkort:

  • Når du ønsker ekstra garanti eller kjøpsbeskyttelse. Et kredittkort kan være en fin måte å beskytte en stor kjøper. De fleste kortutstedere tilbyr kjøp beskyttelse og en utvidet garanti for elementer kjøpt med kortet. Visa dobler produsentens garanti, inntil ett år. MasterCard tilsvar dobler garantien, har 60 dagers prisgaranti, og selv sikrer kjøpet mot tyveri eller skade i 90 dager. (For begge merkene, fordeler varierer fra kortutsteder.)
  • Når du ønsker sterkere svindel ansvar grenser. Kreditt- og debetkort all grense kortholder ansvar i tilfelle av bedrageri, men kredittkort beskyttelse er sterkere. Et kredittkort haverens ansvar for ulovlig bruk varierer fra $ 0 (dersom tapet er rapportert før eventuelle feilbelastninger er laget) til $ 50 (hvis tapet er rapportert etter bruk av uvedkommende skjer). På et debetkort, men kan ansvar være ubegrenset. Det er $ 0, da tapet rapporteres før det gjøres uautoriserte belastninger, $ 50 hvis svindel er rapportert innen 2 virkedager, $ 500 hvis svindel er rapportert mer enn to, men mindre enn 60 dager etter at det skjer, og ubegrenset når svindel er ikke rapportert til mer enn 60 dager etter at det skjedde.
  • For å dra nytte av fordelene eksklusive til kortet. Co-branded kredittkort vanligvis tilbyr eksklusive fordeler spesifikke for merkevaren. For eksempel har noen flyselskap kredittkort tilbyr gratis innsjekket bagasje til folk som reiser på billetter kjøpt med kortet. Likeledes, noen hotellkjeder tilby oppgraderinger eller spesielle fasiliteter til gjester som betaler med en branded kort. Se bør du få en gass kredittkort?
  • For å få belønninger. Så mange populære kredittkort tilbyr belønninger programmer, er det vanskelig å tenke på en god grunn til å bære et kredittkort som ikke gjør det. Programmene er svært konkurransedyktige. Noen tilbyr kontanter tilbake på alle kjøp, andre betaler poeng. Forbrukere som kvalifiserer kan tjene hundrevis, kanskje tusenvis av dollar tilbake hvert år på hver dag husholdningenes utgifter. (The American Express blå kontanter Ønskede kortet betaler 6% cash back på matbutikk utgifter opp til $ 6000 per år, for en potensiell rabatt på $ 360. Kortholdere tjene en mindre andel tilbake for andre Cate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *